Novogradnje

Poenostavite si iskanje in se prijavite

Stanovanje Ljubljana Ogledov nepremičnine: 1402

Sodobno stanovanje v koseškem babilonskem vrtu

prodano      178.000 EUR 

Zakaj vam bo ta nepremičnina všeč

 • Lep razgled
 • Urejena soseska
 • Vgrajena kuhinja

Nepremičnina

 • Tip Stanovanje
 • Zunanjost: Balkon, Dvorišče, Atrij
 • Ogrevanje: Drva
 • Nadstropje: 3
 • Zgrajeno: 1978
 • Obnovljeno: 2009
 • Energetski razred: EI v izdelavi

Notranje površine

 • Skupna površina: 83.1 m2
 • Število sob: 3
 • Število spalnic: 2
 • Število kopalnic: 1.5

Prednosti

 • Klimatska naprava
 • Polno opremljeno
 • Pralni stroj
 • Shramba
 • Sušilni stroj
 • Talno gretje

Opis

Terasasti bloki v Kosezah so še vedno svojevrstna soseska v Ljubljani. Zgrajena na začetku 70. let po načrtih arhitekta Viktorja Pusta predstavlja pri nas redko uporabljeno arhitekturo, ki naj bi, po svoje, spominjala na enega od sedmih čudes starega sveta. Koseški bloki s terasami, za katere je bilo zamišljeno, da se bo na njih bohotilo različno zelenje po okusu posameznih stanovalk in stanovalcev, se, seveda, po lepoti in obsegu ne morejo primerjati z legendarno veličino visečih vrtov Babilona. So pa dober približek želji ustvariti nekaj drugačnega in prijetnega med betonom.

Na dopustu v lastnem stanovanju
Ideja arhitekta Viktorja Pusta je bila čim bolj izrabiti zemljišče, vendar so bloki postavljeni z dovolj uvidevnosti do intime sostanovalcev, med njimi so zasajene zelenice, kar prinaša dodatno dobro počutje, medtem ko je promet s parkiranjem postavljen na rob in v kletne etaže. Notranjost naselja je torej zelena in tiha, kar je bolj redkost kot pravilo v ljubljanskih blokovskih naselij. Dodatna kvaliteta Koseških blokov je bližina večjih zelenih površin kot mestnega središča in obvoznice, pa tržnice, prodajaln, fitnesa, vrtca, šole itd.
Za bivanje v teh blokih mnoge prepriča že vse našteto, dodaten in odločilen razlog pa mora biti stanovanje. In tole, sodobno dizajnersko je še kako pravi razlog!
Ideja prijetnega doma je združiti funkcionalnost, v katerem nam tako njegova kvadratura kot razporeditev prostorov omogočata zadovoljevanje različnih potreb, kot prijetnost vzdušja, ki zabriše vse vsakdanje skrbi. Je kaj boljšega kot ob prihodu domov za sabo zapreti vrata bivališča in s tem za seboj pustiti vse, kar vas je težilo tam zunaj, v službi, na davčnem uradu, banki ob pogledu na to, kar vas čaka? Zapreti vrata za vsem in se predati popolnoma novim občutjem, takim, kot da bi bili na večnem brezskrbnem dopustu?

Vozi me vlak v daljave
Stanovanje, veliko 70 m² z dvema velikima terasama, resnično daje tak občutek. Svetlo in popolnoma prenovljeno z dizajnerskimi kosi, za kar je poskrbel priznani arhitekturni biro Tria studio, je namenjeno tistemu, ki zna uživati in ki zna te užitke deliti s svojimi prijatelji. Osrednji prostor je vsekakor dnevni; vanj pridemo že takoj, ko vstopimo v stanovanje ter vrhnja oblačila in obutev pospravimo v vgradne omare. Tipične veže namreč ni, od nje so ostale le omare, in to zato, da bo dnevna soba čim večja in čim bolj uživaška. Njen del sestavljata sedežna garnitura in nizka omarica, drugi del pa je prava posebnost, ki navduši vsakogar. Arhitekti so si namreč druženje ob mizi zamislili kot potovanje po zgodbah, ki jih prinesejo gostje, ter hrana in pijača, ki je položena na mizo. Zato so jedilno mizo ločili, skorajda osamili s posebnimi, upognjenimi ploščami, ki zdaj ustvarjajo videz jedilnega vagona z mizo in klopmi, pod katere lahko pospravite svojo prtljago.
Prostorna kuhinja, ki se skriva za steno vagona, omogoča dežurnemu kuharju pripravo okusnih okrepčil za potnike. Ti se lahko ob izstopu podajo na teraso – to stanovanje ima celo dve – s katere je lep razgled na zelenje med blokoma, seveda pa lahko na njej ustvarite svoj mini gozdiček.

Kot v hotelu
Vtis počitniškega vzdušja dobite tudi v kopalnici in na ločenem stranišču zaradi sodobne kopalniške opreme. Občutek imate, kot da ste v enem najboljših hotelov. Del stanovanja sta še kabinet, ki ga lahko spremenite v spalno ali garderobno sobo ali pisarno, ter spalnica, v kateri je omogočen miren počitek. Od preostalega dela je namreč skupaj s kabinetom in kopalnico ločena z vrati, kar daje še dodatno intimo – posebej takrat, ko vaši potniki nikakor nočejo z vlaka.
Ob nakupu tega prijetnega sodobnega stanovanja v terasastih blokih v Kosezah je možno kupiti tudi garažo, ki se nahaja v kletni etaži.

Lokacija

Rocco nepremičnine - Konktaktirajte nas

Za vas bomo našli dom, ki vam je pisan na kožo

Prisluhnili bomo vašim željam in za vas poiskali nepremičnino, v kateri se boste že od prvega trenutka počutili kot doma.

Osebni pristop

Osebni pristop

Čeprav nismo več butična agencija, je naš pristop do strank ostal butičen – oseben in prijateljski.

Kakovostna gradnja

Kakovostna gradnja

Poskrbeli bomo, da dobite kvaliteten dom, ne glede na vaš proračun.

Vrhunska pravna služba

Vrhunska pravna služba

Pravno varnost vam zagotavljamo tako, da pravno preverimo vse nepremičnine v naši ponudbi.

Gif slika
Gif slika