Novogradnje

Poenostavite si iskanje in se prijavite

Hiša (dvojček) Ljubljana - okolica Ogledov nepremičnine: 298

Moderen nizkoenergetski dvojček v osrčju narave, a še vednu blizu središča mesta

prodano      158.000 EUR 

Zakaj vam bo ta nepremičnina všeč

  • Lep razgled
  • Urejena soseska

Nepremičnina

  • Tip Hiša (dvojček)
  • Zunanjost: Dvorišče, Nadstrešek
  • Gradbena faza: 3
  • Zgrajeno: 2014
  • Energetski razred: EI v izdelavi
  • Zemljišče: 286 m2

Notranje površine

  • Skupna površina: 130 m2

Opis

Na odlični, mirni in z zelenjem obdani lokaciji na Orlah se na hribčku nahaja čudovit dvojček. Kvalitetno zgrajena nizkoenergijska hiša se nahaja v neposredni bližini gozda na vzhodni strani Orel. Dvojček kateremu pripada več kot 280 m2 zemljišča, je namenjen zahtevnim kupcem, ki si želijo bivati v varčni oziroma pasivni hiši, zavedajo pa se prednosti, ki jih ponuja čudovita lokacija nedaleč od središča mesta.

Ob hiši se nahaja strnjen gozd, ki se nadaljuje na Golovec in proti Sv. Urhu. Mimo zemljišča poteka tudi urejena sprehajalna pot s trim stezo, ki omogoča tek oziroma rekreacijo do Sv. Urha, Brunarice Zadvor in vse do Rudnika. Seveda bližnji Golovec z urejenimi downhill kolesarskimi progami predstavlja tudi priljubljeno zatočišče za navdušene gorske kolesarje. Hiša Orle je še posebej primerna za športnike, aktivne družine in pare.

Hiša Orle je od Dolenjske ceste na Rudniku oddaljena le 3 kilometre, kar predstavlja le 7 minut vožnje do avtocestnega obroča. V le 10 minutah ste tako v nakupovalnem središču na Rudniku in v 15 minutah v centru Ljubljane. Orle se nahajajo ravno toliko nad mestom, da so nad pasom megle, kar predstavlja prednost v zimskih dneh, hkrati pa nudijo nekoliko prijetnejši hlad v vročih poletnih dneh.

Kljub lokaciji na hribčku bodo na poti v šolo varni tudi vaši otroci, saj je urejen prevoz otrok v vrtec in osnovno šolo. Poleg naselja na Lavrici je zgrajena nova osnovna šola, prenovljen in razširjen pa je tudi vrtec. Orle so polne najmlajših članov, saj vse več družin ugotavlja prednosti bivanja na obrobju narave. Mirna okolica in lokacija v slepi ulici omogoča tudi varne izhode otrok in sproščeno igro.

Hiša je zgrajena po projektu slovenskega arhitekta, ki je strokovnjak za energetsko varčne male hiše. Hiša tako na leto porabi manj kot 30 kWh primarne energije na kvadratni meter površine, kar na letnem nivoju predstavlja porabo okoli 3 litrov kurilnega olja na m2 površine.

Hiša je zgrajena v III.podaljšani gradbeni fazi, na seizmično varnih tleh in je načrtovana in izdelana kot luksuzni objekt, iz izjemno kakovostnih materialov, kar nudi nizke vzdrževalne stroške.

Hiša Orle ima neto površino 130 m2 in nudi udobje in minamalistične, moderne prostore v treh etažah. V kletni etaži je dovolj prostora za shrambo oziroma utility, savno s kopalnico in večnamensko sobo, ki lahko predstavlja manjši fitnes. V pritličju se nahaja prostor za prijetni kuhinjo, dnevno sobo z jedilnico, ter predsobo z dnevno toaleto. V prvem nadstropju je dovolj prostora za spalnico in dve otroški sobi.

V hiši je že predpriprava za prezračevanje, rekuperacijo in toplotno črpalko. Hiša Orle ima klasični dimnik z dvema možnima kuriščema, plinski dimnik in zračniko za prisilno prezračevanje ter zunanje priključke za toplotno črpalko zrak-voda in morebitno klimatsko napravo. Hišo odlikuje natančna in kvalitetna izvedba, ter fasada baumit nanopor.

Hiša ima raven atrijski vrt ob opornem zidu, obrnjen proti JZ in dvojno pokrito parkirišče s kovinskim nadstreškom s polikarbonatno kritino in leseno konstrukcijo.

Čudoviti dvojček združuje prednosti odlične lokacije ob gozdu in kvalitetne pasivne gradnje.

Lokacija

Rocco nepremičnine - Konktaktirajte nas

Za vas bomo našli dom, ki vam je pisan na kožo

Prisluhnili bomo vašim željam in za vas poiskali nepremičnino, v kateri se boste že od prvega trenutka počutili kot doma.

Osebni pristop

Osebni pristop

Čeprav nismo več butična agencija, je naš pristop do strank ostal butičen – oseben in prijateljski.

Kakovostna gradnja

Kakovostna gradnja

Poskrbeli bomo, da dobite kvaliteten dom, ne glede na vaš proračun.

Vrhunska pravna služba

Vrhunska pravna služba

Pravno varnost vam zagotavljamo tako, da pravno preverimo vse nepremičnine v naši ponudbi.

Gif slika
Gif slika