Novogradnje

Poenostavite si iskanje in se prijavite

Hiša (samostojna) Ni podatka Ogledov nepremičnine: 694

SODOBNA HIŠA NA ČUDOVITI LOKACIJI

prodano      395.000 EUR 

Nepremičnina

 • Tip Hiša (samostojna)
 • Zunanjost: Nadstrešek
 • Ogrevanje: Toplotna črpalka
 • Nadstropje: P+1+M
 • Zgrajeno: 2016
 • Energetski razred: Merjena EI
 • Zemljišče: 587 m2
 • Parkirišča: 3

Notranje površine

 • Skupna površina: 205.3 m2
 • Število sob: 5
 • Število spalnic: 3
 • Število kopalnic: 1.5

Prednosti

 • Kamin
 • Talno gretje

Opis

Izjemna nadstandardna in sodobna arhitektura na edinstveni lokaciji v objemu narave, obdana s prekrasnimi pogledi, a v neposredni bližini samega mesta.

LOKACIJA

Lokacija prepriča z bližino narave, idiličnim razgledom na Alpe in enostavnim dostopom do prometnih povezav. V neposredni bližini so rekreacijske poti ob Savi, v bližini pa tudi avtobusno postajališče LPP, šola, vrtec in nakupovalno središče BTC z vso urbano infrastrukturo.

Hitra dostopnost – severna obvoznica in BTC 1-2min z avtomobilom, center Ljubljane 15-20min s kolesom, LPP 7 min peš.

OBJEKT – SODOBNA NADSTANDARDNA STANOVANJSKA HIŠA 

Hišo odlikuje lepa, moderna in celovito zaokrožena arhitektura, izjemno dovršen, funkcionalen in prilagodljiv tloris, ki nudi veliko uporabnega prostora za veččlansko družino ter nizkoenergijska gradnja skupaj z urejenimi zunanjimi površinami.

Kvalitetno klasično opečno gradnjo dopolnjujejo notranja oprema v skandinavskem slogu, narejena po meri in skrbno izbrani materiali –  kot npr. kvalitetna lesena okna, estetsko dovršene talne obloge: sodobna keramika,  beljeni hrast v izgledu kmečkih desk, lesena fasada itd… ki poleg estetske vrednosti v kombinaciji s toplotno črpalko znamke Weissmann in talnim gretjem nudijo izjemno nizke stroške ogrevanja.

Razporeditev prostorov je prilagojena sodobnem načinu bivanja.

Pritličje hiše obsega izjemno prostoren, svetel in odprt dnevno bivalni del, ki združuje dnevno sobo, jedilnico in kuhinjo z velikim otokom.  Dodatno kvaliteto bivanja omogoča tudi vgrajeni kamin. Za moderno, polno opremljeno in po meri narejeno kuhinjo se nahaja priročna shramba. Dnevni prostor ima velike steklene površine orientirane na vzhod, jug in sever, zato prejema veliko svetlobe v vseh letnih časih. Izjemna prednost je tudi popolnoma odprt pogled na Alpe in zeleno okolico. Poleg tega so v pritličju še predprostor, dnevna toaleta, kabinet in zunaj dostopna lopa/utility. Varnost zagotavlja vgrajeni alarmni sistem.

Notranje prostore pritličja funkcionalno dopolni velika parcela z urejenim asfaltnim dvoriščem, nadstreškom za 2 avtomobila in pokritim vhodom  ob zelenem atriju, ki skupaj z delno ograjenim vrtom s teraso ter visoko gredo nudi dovolj prostora tako da omogoča popoln užitek sodobnega bivanja in druženja z veliko zasebnosti. Prostor za smeti in toplotno črpalko je očem skrit.

V 1. nadstropju hiše se nahajajo 3 sobe in prostorna, polno opremljena kopalnica. Vse sobe imajo velike steklene površine. Glavno spalnico odlikujeta izjemen odprt pogled na Alpe ter  izhod na čudovito teraso nad nadstreškom za avtomobile z  južne strani, ki zaradi svoje lege nudi nemotene sončne užitke skozi celo leto. Preostali dve sobi se lahko uporabljata kot prijetni otroški sobi ali pa morebiti kot garderoba spalnice, soba za goste idr…, namreč – površina delno izdelane in že izolirane mansarde ima izjemen potencial za ureditev glede na individualne potrebe: možnost izgradnje dveh dodatnih sob s kopalnico / večnamenskega družabnega prostora / ensuite spalnice z lastno kopalnico in garderobama itd.…

Izgradnja mansarde po želji kupca je vključena v ceno!

Poleg popolne kombinacije dovršene arhitekture, miru naravnega okolja in bližine urbanega je dodatna prednost tudi urejen priklop na infrastrukturo – kanalizacijsko omrežje in hitra internetna povezava – optika.

Hiša ima 205,36 m neto bivalne površine v treh etažah: P (87.14) + 1 (56.25) + M (61.97) m2, pokrit nadstrešek za dva avtomobila v velikosti 37.63 m2, dve terasi v skupni velikosti 75m2, kar skupaj znese 318m2 in je umeščena na zemljišče v velikosti  587m.

KONCEPT ZASNOVE

Kontekst – reliefna izoblikovanost, identiteta prostora in nove funkcionalno oblikovne zahteve –  narekujejo specifično arhitekturno zasnovo objekta, ki skuša na sodoben način slediti tradiciji prostora, a obenem zadovoljiti potrebam sodobnega časa in človeka. Svetlo sivo ometani dvokapni volumen nadstropja stanovanjske hiše je, previsno, umeščen na svetlejši – bel – volumen pritličja – in je kot takšen nekakšna sodobna reinterpretacija tradicionalne slovenske hiše – v smislu dvojnosti kompozicije temno svetlih volumnov – les/omet. Odprti bivalni prostori v pritličju stanovanjske hiše se preko velikih steklenih površin in lesene terase odpirajo proti prekrasnim odprtim pogledom na severu oz. vzhodu, odprtost objekta na južni stani pa zagotavlja psihološko pomemben pregled nad dvoriščem. Na zahod, proti bližnjem sosednjem objektu, se stanovanjska hiša zapre in si tako zagotovi zasebnost. Veliko kvaliteto predstavlja večja zelenica z vrtom, ki se subtilno povezuje z osnovnim bivalnim prostorom. V nadstropju so spalni prostori, ki tako skupaj z bivalnimi in servisnimi prostori pritličja (nadstrešek, lopa) tvorijo zaključeno oblikovno-funkcionalno celoto.

Enostavnost in preprostost oblike poleg enovitih volumnov z majhnimi napušči dodatno poudarita tudi sam izbor ter uporaba sodobno-tradicionalnih materialov (les-omet) in detajlov – skozi katere objekt izrazi sodobno reinterpretacijo tradicionalnosti in zagotavlja najvišjo kakovost bivanja  – ter tako zadovolji potrebam sodobnega časa in človeka.

DODATNE INFORMACIJE

Možnost individualne razporeditve notranjih prostorov nadstropja in delno izdelane mansarde – vse interne stene so nenosilne!

Cena vključuje vso notranjo opremo, izdelano po meri – kuhinja z velikim kuhinjskim otokom dolžine 280cm,  sedežna garnitura 360x220cm, jedilna miza 240x100cm, … in dokončanje mansarde skladno z individualnimi željami.

Objekt je v garanciji.

Vljudno vabljeni na ogled.

Rocco nepremičnine - Konktaktirajte nas

Za vas bomo našli dom, ki vam je pisan na kožo

Prisluhnili bomo vašim željam in za vas poiskali nepremičnino, v kateri se boste že od prvega trenutka počutili kot doma.

Osebni pristop

Osebni pristop

Čeprav nismo več butična agencija, je naš pristop do strank ostal butičen – oseben in prijateljski.

Kakovostna gradnja

Kakovostna gradnja

Poskrbeli bomo, da dobite kvaliteten dom, ne glede na vaš proračun.

Vrhunska pravna služba

Vrhunska pravna služba

Pravno varnost vam zagotavljamo tako, da pravno preverimo vse nepremičnine v naši ponudbi.

Gif slika
Gif slika