Novogradnje

Poenostavite si iskanje in se prijavite

arh multiplan house topol
Hiša (samostojna) Ljubljana - okolica Ogledov nepremičnine: 1461

EDINSTVENA, SODOBNO ZASNOVANA ENODRUŽINSKA HIŠA , KI STOJI NA ENKRATNI RAZGLEDNI TOČKI

prodamo      840.000 EUR 

Nepremičnina

 • Tip Hiša (samostojna)
 • Zunanjost: Balkon, Terasa
 • Nadstropje: P+1
 • Zgrajeno: 2013
 • Energetski razred: A1 (0 - 10kWh/m2a)
 • Zemljišče: 1440 m2

Notranje površine

 • Skupna površina: 218 m2
 • Število sob: 4
 • Število spalnic: 3
 • Število kopalnic: 1.5

Prednosti

 • Balkon
 • Garaža
 • Kamin
 • Shramba
 • Talno gretje
 • Terasa

Opis

Hiša stoji na idilični lokaciji, na znani pohodniški točki- Katarini nad Ljubljano. Na 700 metrih nad. višine nudi edinstvene pogoje za kvalitetno bivanje, kjer se sodobni koncept življenja optimalno prepleta z naravnimi danostmi okolice. Iz Ljubljane je oddaljena 16 km, kar omogoča bivalni koncept sodobnega človeka z željo po zdravem življenjskem stilu in hkrati možnostjo lokacije v bližini mesta. Celostna zasnova obravnava vidik bivalnega koncepta v smislu »healthy spot for living«, pri kateri gre za zavestno naravnanost k zdravemu načinu bivanja in izpostavlja naslednje primarne tendence sodobnega
bivanja:

– Zrak: Leži na 700 n.m. z izjemno kakovostjo zraka. Območje Katarine že od nekdaj velja za zdravje pomembna točka, predvsem za ljudi z bronhialnimi težavami. V povprečju je letno 40 sončnih dni več kot v Ljubljani. V Ljubljani narašča onesnaženost zraka, predvsem parameter trdnih delcev PM 10.

– Poljščine- vrtnarjenje: Kvaliteta zemljišča je izjemno kakovostna, primerna za pridelavo vrtnin (kmetijske površine 1. reda)

– Šport in rekreacija: zaradi sožitja z naravo je možnosti za rekreacijo v vseh letnih časih ogromno (kolesarstvo, tek, pohodništvo).

– Lega_ mir in zasebnost: končna parcela, z izjemnimi bližnjimi odprtimi pogledi na okolico kot tudi na okoliško hribovje.

– Hiša: umeščena v okolje skladno z naravo in grajena po principu trajnostnega vidika z uporabo lesa kot vodilnega elementa, ki določa tako zunanji izgled kot toplino notranjosti hiše. Hiša v dveh etažah je umeščena na rob naselja Topol, na zadnjo še zazidljivo zemljišče ter obdana s širnimi travniki in odprtimi pogledi, pri čemer je razgled stična točka oblikovanja prostorov v hiši. Stavba
leži na dolgi in ozki parceli zato v veliki meri izkorišča naravne danosti terena. Dostop do objekta je
preko dostopne poti, kjer je na začetku umeščena garaža z dodatnimi zunanjimi 3 PM. Zunanja ureditev je spoštljiva do okolja, pristop oblikovanja je sonaraven, večji del parcele je nedotaknjen.
V vzdolžni smeri je hiša konzolno vpeta v teren, kar edinstveno poudarja občutek lahkotnosti in subtilno vključenost v povsem naravno in podeželsko okolje. Asketsko-minimalistično oblikovanje poudarja tudi jeklena konstrukcija z velikimi panoramskimi zasteklitvami južne fasade, kjer se pogled kot impozanten belvedere neprekinjeno usmerja navzven. Razporeditev prostorov po etažah je nekoliko drugačna od običajne: v zgornji etaži so bivalni prostori, ki predstavljajo dnevno bivalni del s kuhinjo in jedilnico,
dnevno toaleto, shrambo, garderobo, balkon ter dve terasi. Leseno stopnišče nas popelje v spodnjo etažo, kjer se nahaja intimnejši del z glavno spalnico, dodatno spalnico, kopalnico, delovnim prostorom ter balkonom. Hiša je prostorna, vsi prostori in sobe so veliki in maksimalno svetli. Po celotnem objektu je finalni tlak parket, razen v kopalnici, dnevni toaleti in garderobi, kjer je teraco. Konstrukcijska zasnova objekta je armiranobetonska v kombinaciji z jeklom. Streha je dvokapna in ravna, fasada je tankoslojna- kontaktna, lesena- prezračevana in steklena. Stavbno pohištvo je kombinacija fiksne zasteklitve in oken v lesenih okvirjih ter po meri izdelanih debelejših in večjih vrat. Objekt je priključen na vodovodno, elektro omrežje in CATV. Ogrevanje je talno s pomočjo sončnih panelov v kombinaciji na olje, v objektu je izvedena predpriprava za hlajenje. Če iščete arhitekturno dovršeno hišo, ki se nahaja na mirnem, zelenem obrobju prestolnice, vendar kljub temu ne želite izgubiti stika z urbanim mestom, je to vsekakor  ponudba za vas.  Zaradi specifičnega arhitekturnega izraza in prepoznavnosti kvalitete bivanja je bila deležna veliko medijskih objav in nagrad.

Vljudno vabljeni na ogled!

 

Lokacija

Rocco nepremičnine - Konktaktirajte nas

Za vas bomo našli dom, ki vam je pisan na kožo

Prisluhnili bomo vašim željam in za vas poiskali nepremičnino, v kateri se boste že od prvega trenutka počutili kot doma.

Osebni pristop

Osebni pristop

Čeprav nismo več butična agencija, je naš pristop do strank ostal butičen – oseben in prijateljski.

Kakovostna gradnja

Kakovostna gradnja

Poskrbeli bomo, da dobite kvaliteten dom, ne glede na vaš proračun.

Vrhunska pravna služba

Vrhunska pravna služba

Pravno varnost vam zagotavljamo tako, da pravno preverimo vse nepremičnine v naši ponudbi.

Gif slika
Gif slika